Inspiratie

Inspiratie

Mijn leven en persoonlijke ontwikkelingsweg hebben mij bij vele methodes, benaderingen en werkwijzen gebracht, elk met hun eigen specifieke waarde. Onderstaande benaderingen zijn voor mij echter ‘life changing’ geweest en een blijvend onderdeel geworden van mijn leven, visie en werkwijze:

1. Past Reality Integration (PRI)
Past Reality Integration is een krachtige psychotherapeutische methodiek, ontwikkeld door drs. Ingeborg Bosch (psycholoog). PRI biedt een fundamenteel andere kijk op emotionele problematiek: ons probleem is in de meeste gevallen niet wat we denken dat het is, ons probleem wordt meestal gevormd door afweermechanismen die dienen als bescherming tegen pijn uit het verleden. Deze oude pijn ligt meestal diep in ons onbewuste systeem verborgen. PRI helpt mensen bewust worden van deze afweermechanismen èn biedt concrete tools om ze te ontmantelen en uit hun verstrikkingen te komen. Waarna blijkt dat het heden meestal verrassend licht en vrij is. Zo krijgen we een veel reëler zicht op wie we echt zijn: de herontdekking van ons ware zelf!

2. Amanae Bodywork
Amanae bodywork is een uitermate krachtige en effectieve vorm van therapeutisch lichaamswerk. Amanae heeft het vermogen in zich om direct en snel tot de kern van in het lichaam opgeslagen spanningen door te dringen en onmiddellijk meer ruimte, ontspanning en bewustzijn te brengen. Het zet de lichaamsenergie in beweging, waardoor oude, meestal onbewuste patronen en pijnlijke ervaringen bewust kunnen worden en de vitale levensenergie vrijer en krachtiger kan stromen.

3. Instituut Orshof Revitalisatie
Instituut Orshof biedt een concrete en effectieve methodiek aan om tot zelfrealisatie en volle potentie te komen. De basis ligt in het middels actief emotioneel lichaamswerk verhogen van het lichaams- en zelf-bewustzijn. De lichaamsgewaarwordingen vormen daarbij het uitgangspunt. Aangevuld met krachtige inzichten die voortkomen uit het werken met systemische opstellingen biedt deze methodiek een uitweg uit soms jarenlange verstrikkingen.

4. Een Cursus in Wonderen
Het spirituele pad dat Een Cursus in Wonderen vormt is uniek in zijn soort. Het is radicaal en volstrekt compromisloos, doch doordrenkt van Liefde. De wijsheid van Een Cursus in Wonderen heeft mijn hart diep geraakt en vormt een voortdurende inspiratiebron in mijn leven en werken.

5. Murali, School voor Vrije Zelfexpressie
Murali biedt een ieder die daarnaar verlangt hulp en ondersteuning om de stem van zijn/haar ware Zelf te vinden en de blokkades die de vrije expressie daarvan in de weg staan te transformeren. Vrije Zelfexpressie gaat over leren de taal van het hart te spreken; in beweging en geluid, in zang en dans, in beeld en geluid, in woorden en in werken. Murali biedt een pad van bewustwording en transformatie dat leidt tot authenticiteit en creativiteit vanuit spirituele verbondenheid. Stembevrijding, vrije dansexpressie en verbindende communicatie zijn de drie pijlers waarop deze werkwijze rust.

6. Biodanza
Biodanza is een rijk systeem dat gericht is op het herstellen van de vrije expressie en de verbinding met jezelf, de ander en het grotere geheel. Binnen een veilige setting vormt de vrije dans op prachtige, ondersteunende muziek een afspiegeling van het leven in de buitenwereld en biedt het gelegenheid om alles wat we daarin tegenkomen te onderzoeken en grenzen te verleggen. In wezen is ons hele leven een dans, een voortdurende vorm van expressie.